Honden beveiliging

Honden beveiliging vacatures

Wil jij werken als honden beveiliger? Honden beveiliging is een belangrijk onderdeel van de beveiligingsindustrie in Nederland. Honden kunnen breed worden ingezet, van object bewaking tot evenementen beveiliging. Honden zijn effectieve hulpmiddelen voor beveiligers en hun aanwezigheid heeft een preventieve werking.

Wat heb je nodig om als honden beveiliger aan de slag te gaan?

Er zijn regels en wetten verbonden aan het gebruik van honden in beveiligingswerkzaamheden.

Artikel 17 van de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (Rpbr) vereist dat iedereen die honden wil inzetten voor beveiligingswerkzaamheden een verklaring van geschiktheid moet hebben voor de hond als surveillancehond of objectbewakingshond. De honden en hun begeleiders moeten gecertificeerd zijn door de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging of de Nederlandse Bond voor de Diensthond.

Als je wilt werken binnen de honden beveiliging, moet je een geschikte hond hebben en een geldig certificaat behalen bij een van de twee verenigingen. De KNPV richt zich vooral op het opleiden van politiehonden, terwijl de NBvdD zich meer richt op particuliere beveiligingswerkzaamheden en ook een opleiding aanbiedt tot speurhond Explosieven.

Het Keurmerk Beveiliging heeft een aparte norm voor hondenbeveiliging om ervoor te zorgen dat keurmerkhouders die dienstverlening met een hond aanbieden voldoen aan de wettelijke eisen.

Vacaturebeveiliging.nl is dé vacature site voor beveiligers!

Naast vacatures honden beveiliging vind je ook de volgende vacatures: evenementen beveiliging, object beveiliger, havenbeveiliger, horeca beveiliging, beveiliger Schiphol, allround beveiliger, ZZP beveiliging, mobiele surveillance. 

Ontvang vacatures direct in je mailbox